Antonio Conte

Tottenhamfansen har ventet i spenning siden Antonio Conte fikk sparken i mars, nå har klubben endelig annonsert italienerens etterfølger i London-klubben.

Det er Ange Postecoglou som er utnevnt som ny manager for Tottenham Hotspur Football Club, ifølge klubbens hjemmeside. Dette kommer etter at Antonio Conte ble sparket som Tottenham-manager i mars, og assisterende manager Cristian Stellini tok over rollen kort tid før han også ble avskjediget. Ryan Mason har siden vært midlertidig sjef for klubben, men nå er det klart at Postecoglou blir den permanente løsningen.

Postecoglou, som er av gresk opphav men har spilt landskamper for Australia, bringer en imponerende CV med seg til Nord-London. Han har vært hovedtrener for Celtic siden 2021, og i sin første sesong med den skotske storklubben, vant han både liga- og cuptitlene. Postecoglou har også tidligere vært trener for japanske Yokohama Marinos og Australias landslag, samt en rekke australske klubber.

Tottenhams styreformann, Daniel Levy, uttrykte sin entusiasme for ansettelsen og sa: «Ange bringer med seg en positiv holdning og en offensiv fotballstil. Han har vist at han kan utvikle spillere og forstår viktigheten av å ha tette bånd til akademiet. Alt dette er viktig for oss som klubb.»

Tottenham endte på 8.-plass i Premier League denne sesongen, noe som betyr at de ikke vil spille i Europacupen neste sesong. Postecoglou vil utvilsomt stå overfor store utfordringer, men hans positive mentalitet og erfaring med suksess kan være det Tottenham trenger for å vende tilbake til toppen av engelsk fotball.