Novak Djokovic vant over Casper Ruud i French Open-finalen etter en hard batalje. Den serbiske legenden sikret seg dermed sin 23. Grand Slam-triumf, og ble den første herrespilleren i verden til å nå denne milepælen. Ruud åpnet sterkt, men klarte ikke å hindre Djokovic i å nå sitt store mål.

Djokovic viste sin overlegenhet utover i kampen og vant tre strake sett med sifrene 7–6, 6–3, 7–5. Selv om gutten fra Snarøya ga alt han hadde, var det ikke nok til å slå den serbiske mesteren. Djokovic var tydelig overveldet av følelser da han vant kampen og brøt sammen i tårer ute på banen.

Den norske tennisstjernen åpnet imidlertid kampen sterkt og fikk publikum på Philippe-Chatrier til å juble. Ruud brøt Djokovic sin serve og ledet 3–0. Han fortsatte å imponere med sitt offensive spill og vant poeng på spektakulære måter. Til tross for Ruuds innsats var det likevel Djokovic som sikret seg det første settet etter en tiebreak.

Casper Ruud tapte fjorårets finale mot Rafael Nadal, hvor han ble slått 6–3, 6–3, 6–0. I årets finale var han derimot mye mer selvsikker og spilte med et offensivt kroppsspråk. Djokovic fortsatte likevel sitt solide spill og tok hjem det andre settet etter å ha brutt Ruuds serve tidlig.

Den norske tennisstjernen hadde imidlertid ikke gitt opp. Med støtte fra franske tilhengere på tribunen og tilrop som «Allez Casper» hevet han spillet sitt igjen i det tredje settet, der han lenge hadde initiativet.

Til tross for Ruuds sterke innsats var det likevel Djokovic som til slutt trakk det lengste strået. Han spilte med en imponerende stabilitet og fikk til slutt de nødvendige poengene for å sikre seieren. Djokovic brukte over tre timer og 13 minutter på å slå Ruud, noe som viser hvor jevnspilt kampen faktisk var.

Casper Ruud nådde også finalen i US Open i fjor, hvor han tapte mot Carlos Alcaraz. Det betyr at han nå har vært i tre Grand Slam-finaler og begynner å få solid rutine på det absolutt høyeste nivå.

Alle gode ting var ikke tre for Casper Ruud – men kanskje fire?