Casper Ruud

Den norske tennisstjernen Casper Ruud er nå et skritt nærmere French Open-finalen etter å ha overvunnet Nicola Jarry i tre jevne sett (6–7, 5–7, 5–7). Nå står han overfor muligheten til å møte den danske konkurrenten, Holger Rune, i en potensiell kvartfinale.

I en tett og jevn kamp var det Ruud som leverte den mest konsekvente tennisen, mens Jarry, med sin kraftige spillestil, hadde flest vinnerslag. «Det var tre tøffe sett. Hvis vi hadde spilt fem sett, så vet jeg ikke hvor lang denne kampen ville blitt,» uttalte Ruud under et arenaintervju etter kampen, som varte i mer enn tre timer.

Ruud forklarte til Discovery at han hadde fokusert på å være mer offensiv i spillet sitt. «Det har vært noen tap i år hvor det har vært litt for defensivt,» sa han.

Seieren var en velkommen hevn mot Jarry, som er rangert som nummer 35 i verden og som nylig beseiret Ruud i ATP-turneringen i Genève. Jarry gikk senere videre til å vinne finalen i Sveits, noe som løftet ham 19 plasser opp på verdensrankingen.

I denne avgjørende kampen brøt Ruud gjennom Jarrys forsvar to ganger i det andre settet og fulgte samme strategi i det tredje settet, noe som sikret ham en avgjørende seier.

Skulle Holger Rune, Ruuds tidligere motstander og den som slo ham ut i semifinalen av Italian Open i mai, seire i sin åttedelsfinale mot argentinske Francisco Cerundolo, kan det bli en skandinavisk duell i kvartfinalen. Ruud og Rune møttes også i fjorårets kvartfinale, en kamp som Rune mistet grepet på underveis. Ruud fortsatte deretter til finalen, der Rafael Nadal til slutt ble for sterk.

Med et spennende spill bak seg og en potensiell kvartfinale mot Rune foran seg, fortsetter Casper Ruuds reise i French Open med stor entusiasme og forventning.