Vipers Kristiansand

Vipers Kristiansand har igjen markert seg som Europas beste lag, med en overveldende seier over Ferencvaros i Champions League-finalen. De har nå vunnet turneringen tre år på rad.

«Så er det jo spesielt siden det er siste kampen,» sa Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad. «Det er en drøm å få lov til å avslutte med en Champions League-tittel,» la han til.

NRKs håndballekspert Peder Langfeldt var imponert over Vipers prestasjon: «Det går nesten ikke an å beskrive hvor sterkt dette er. Det er en enorm prestasjon å vinne tre ganger på rad. Jeg er mektig imponert over dette laget.»

Med denne seieren blir Vipers ett av kun tre lag som har vunnet Champions League tre ganger på rad. Györ klarte det mellom 2017 og 2019, og på 90-tallet vant Hypo fire år på rad.

Finalen ble spilt i Budapest foran et rekordpublikum på 20.000 tilskuere, en ny rekord for kvinnehåndball. Vipers slo til slutt Ferencvaros 28-24 i den intense kampen.

«Altså, gullet er på plass der det hører hjemme! Jeg er så glad jeg spiller på dette laget her. Jeg skal feire så hardt,» uttalte en ekstremt glad Tuva Høve til NRK etter kampen. Hun fikk støtte fra lagkamerat Jana Knedlikova som lo og sa, «Feiringen blir nok tøffere enn kampen.»

Knedlikova vant med denne seieren sin sjette Champions League-tittel på seks år, de tre første med Györ, og nå tre med Vipers. «Det er sjette gang jeg har dette gullet i mine hender, og jeg er så glad. Det var en utrolig atmosfære der ute,» sa hun.

Vipers fikk en sterk start på kampen, der Ferencvaros bare klarte å score ett mål på de ti første minuttene. Til pause ledet Vipers 14-13, og i andre omgang dominerte de kampen, med Katrine Lunde som leverte imponerende redninger og Jamina Roberts som viste hvordan angrep skal utføres.

Etter en utvisning til Ferencvaros mistet laget grepet om kampen, og Vipers økte ledelsen. «Lunde har en redningsprosent på nesten 50. Silje Waade hadde fullstendig kontroll på Emily Bölk, som er en utrolig viktig spiller for Ferencvaros,» sa NRK-ekspert Langfeldt.

Til slutt var det altså atter en gang Vipers Kristiansand som kunne slippe jubelen løs og skrive seg inn i historien som ett av de virkelig store lagene i kvinnehåndballen.