Zlatan Ibrahimovic

En tårevåt Zlatan Ibrahimovic annonserte foran et fullsatt San Siro at han nå legger fotballstøvlene på hylla.

Det er ikke mange dagene siden han fortalte at han kom til å forlate AC Milan etter denne sesongen. Søndag kveld overrasket han alle med å fortelle at han ikke bare tar av seg den rød- og svartstripede drakta for siste gang, men at han i tillegg går over i fotballpensjonistenes rekker.

Tiden er kommet for å si farvel til fotballen, men ikke til dere. Jeg kommer til å være Milanista hele livet, sa han i takketalen som berørte både medspillere og fans.

41-åringen selv var også tydelig preget under seansen som ble avholdt etter at laget hans hadde slått Hellas Verona 3-1 i sesongens siste serierunde i Serie A.

– Jeg kikket på lagkameratene mine og begynte å gråte. Jeg kikket bort på supporterne og begynte å gråte. Jeg kikket på konen min i håp om at hun kunne gi meg styrke, men da begynte jeg bare å gråte enda mer, fortalte Zlatan på pressekonferansen natt til mandag.

Nå trer Ibrahimovic av som en av Sveriges ubestridt beste fotballspillere gjennom tidene. Bakgårdsgutten som trollbandt hele verden med sin karisma og kontroversielle stil, sammenvevd med ekstraordinære tekniske ferdigheter skal nå fortsette livet utenfor banen.

Fotballskoene er av, men det er nok neppe det siste vi har hørt fra legenden. Zlatan er Zlatan.