Viktor Hovland

Viktor Hovland, Norges 25 år gamle golfkomet, imponerte stort da han slo seg inn til seier i storturneringen The Memorial sent søndag kveld.

Med en imponerende avslutning på den fjerde runden presset han frem en avgjørende omspill, hvorpå han seiret over puttespesialisten Denny McCarthy.

Hovland beskrev opplevelsen som «utrolig» og uttrykte i et intervju med Discovery+ at det hele ennå ikke hadde sunket helt inn. Hovland måtte spille det 18.hullet ett slag bedre enn motstander Denny McCarthy for å få et omspill om turneringsseieren. McCarthy havnet i trøbbel, og til tross for at han hadde en brennhet putter gjennom hele turneringen, klarte ikke amerikaneren å unngå en bogey. Hovland sikret på sin side par med en kald putt.

Dermed måtte rivalene ut i et omspill på hull 1, der den 30 år gamle rivalen nok en gang slo seg inn i vansker fra tee. Hovland spilte sikkert gjennom hele turneringen og med en komfortabel par-putt var triumfen et faktum.

Hovland, som allerede har sikret seg flere seire på PGA-touren, kan nå også skilte med en seier på fastlandet i USA, noe som markerer en viktig milepæl i hans profesjonelle karriere. «Det er virkelig kult at jeg klarer å vinne på et sted som dette,» sa han da ble intervjuet kort tid etter at turneringen var avgjort.

Prestasjonen går ikke upåaktet hen. Den amerikanske golflegenden Jack Nicklaus, kalt «Golden Bear» og hovedmannen bak turneringen, uttalte: «Dette kommer til å være bare en av mange seire for Viktor. Vi kunne ikke vært gladere for at han ble vår mester her i Memorial-turneringen.»

Med en førstepremie på over 3,6 millioner dollar, tilsvarende over 40 millioner norske kroner, har denne seieren bidratt til å løfte Hovland til den femte plassen på verdensrankingen.

Søndagens spill var intenst, med Hovland som begynte runden ett slag bak teten. McCarthy tok tidlig initiativet med tre birdies i løpet av de første syv hullene. Hovland, derimot, håndterte de krevende hullene 16, 17, og 18 med bravur, krympet stadig McCarthy’s ledelse og tvang frem omspillet.

Da spørsmålet om nervene hans under det avgjørende slaget ble stilt, viste Hovland seg nok en gang fra sin humoristiske side. «Du rister litt i hendene da, haha! Går den i, så går den i,» svarte han, med sin sedvanlige avslappede tilnærming til pressede situasjoner.